Stucadoorstrap 2 treden of 3 treden, welke kiezen?
Hulp bij het kiezen van de juiste stucadoorstrap
Er zijn eigenlijk twee soorten stucadoorstrappen. De stucadoorstrap met 2 treden en de stucadoorstrap met 3 treden. Waarom is dit? Of belangrijk welke moet je kiezen? De reden hierachter heeft te maken met de werkzaamheden en de hoogte die een stukadoor moet uitvoeren met deze trapjes. Je ontdekt het hier.
Hier vind je de stucadoorstrap aluminium 3 treden
En hier de link naar de stucadoorstrap aluminum 2 treden
2-treden stucadoorstrap is voor renovatie werkzaamheden
Voer jij als stucadoor of klusser met name werkzaamheden zoals renovatie of onderhoud aan bestaande woningen? Dan werkt de stucadoorstrap met 2 treden vaak beter voor je.
In de jaren '80 en '90 was de gemiddelde plafondhoogte zo'n 2,40 meter. Hierdoor heb je met zo'n 70 centimer extra, ruimschoots genoeg om bij het plafond te komen. Daarom zijn de 2-treden stucadoorstrappen populair bij stukadoors die in renovatie veelal werkzaam zijn.
Echter is een uitzonderlijk een typische jaren 30-woning. Hoge plafonds zijn een kenmerk van authentieke jaren 30-woningen. Want deze heeft plafonds van 3,10 tot 3,20 meter hoog. Waardoor bij deze soorten woningen een 3-treden trap weer beter past.
Bij nieuwbouw klussen worden 3-treden stucadoorstrappen ingezet
Is een woning na 2003 gebouwd? Dan is het plafond ten minste 2,60 meter hoog. In 2003 is namelijk er in Nederland een wet aangenomen die stelt dat een plafond minimaal 2,60 meter hoog moet zijn.
Aanvullend hierop is in het Bouwbesluit van 2012 ook wettelijk vastgelegd dat de plafondhoogte van de slaapkamer, woonkamer en keuken in een nieuwe woning 2,60 meter moet zijn. Kortom nog meer redenen om meer centimers bij je werkpodium erbij te nemen.
Hierdoor is de kans groot dat je vaak op een net iets hoger werktrapje moet staan. Waardoor de 3-treden stuctrap een oplossing biedt.